Матична школа

Школа у Белосавцима се налази у северном делу општине Топола, на магистралном путу Крагујевац – Београд, у центру села, добро повезана путевима са околним селима и оближњим градовима- Младеновац, Топола, Аранђеловац. Деца Белосавца и околине школују се од насељавања овог дела Шумадије, мало касније од Првог српског устанка, крајем IX века, у различитим зградама које су за те намене биле адаптиране.

Школска зграда у Белосавцима, каква и данас постоји, изграђена је 1931. године, а дограђена 1978. године монтажним делом.

Основна  школа „ Сестре  Радовић “  налази се у центру Белосаваца и  обухвата  основним  образовањем  и  васпитањем  од 1. до 8. разреда децу  са  подручија  шест  месних  заједница  и  то:  Белосаваца,  Загорице,  Јеленца,  Маскара, Рајковца и Копљара. Назив носи по сетрама Радовић, убијеним за време Другог светског рата.

После Другог светског рата изграђене су и школске зграде у околним селима (Јеленац, Маскар и Загорица), у којима се школују деца од првог до четвртог разреда.

У току лета 2001. извршена је делимична адаптација старе школе као и павиљона средствима Европске заједнице. Матична школа располаже са учионицама опште намене, једним информатчким кабинетом, библиотеком, која је опремљена и одговарајућим уџбеницима различитих издавача које могу да користе сви ученици и наставници, те радном собом за припремни предшколски програм.

У школском дворишту се налази терен за мале спортове и фудбалско угралиште, као и јама са песком за скок у даљ коју су направили ученици са наставницом физичког васпитања.
Због примене електронских дневника у школи је појачан сигнал за интернет, свака учионица има свој компјутер,а неколико учионица је опремљено и лаптопом и пројектором.